Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Hoe zuiver kun je zingen?

Creatieve zang-, en percussievakantieweek in Frankrijk


Wegens te weinig aanmeldingen zal deze cursusweek dit jaar niet doorgaan. De gelijktijdige beeldhouwcursus gaat wél door. Er loopt nog een aantrekkelijke kortingsactie voor, geldig tot 5 juli 2018. Zie data en prijzen.

Je kunt je wel aanmelden voor de verwenweek van 8- 14 juli. Luieren, kletsen, lezen en lekker eten onder de notenboom.En af en toe iets actiefs: een wandeling, boskunst maken met natuurlijke materialen en een schilderworkshop zonsondergang schilderen. Ook in de andere weken in Le Phaux zijn er enkele 'verwen'plaatsen. Schrijf je in voor deze heerlijk rustige vakantieweek voor een habbekrats. Mail ons voor meer informatie. Zie tevens data en prijzen voor de kosten van deze verwenweek.


In 2016 en 2017 gaven Vita en Jaime een Braziliaanse zang, percussie en gitaarweek bij Bleu et Vert in de Franse Auvergne. Deze trailer geeft je een korte impressie.

Wil je na deze trailer nog meer zien van deze Braziliaanse week? Klik dan hier!

Zingen tijdens je vakantie bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Bleu et Vert zangvakanties in Nederland en Frankrijk:

in Bel Any, Franse Ardennen:
12- 18 augustus: Zangweek van Frohmut Knie met wereldmuziek

in Wamel, Gelderland:
31 augustus- 2 september: Zangdriedaagse van Wies Kuyers met wereldmuziek

Creatieve zangvakantie bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Zangvakantie als muzikale ontdekkingsreis


Move Your Musical Body

Vita en Jaime nemen je tijdens je zangvakantie mee op een muzikale ontdekkingsreis. Al stappend, klappend en zingend breng je je muzikale lichaam in beweging. Door improvisatie, stem- en ademhalingsoefeningen moedigen we je aan om je stem op een vrije manier te gebruiken.

Creatieve cursusweek zingen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Tevens leer je verschillende percussie-instrumenten bespelen om zo de ritmische opbouw van muziek te ervaren. Uitgangspunt voor deze zangvakantie vormt de Braziliaanse muziek. Muziek die alles bevat! Zo kom je in aanraking met swingende ritmes, prachtige melodieën, poëzie, percussie-instrumenten, historie en samenspel.

Creatieve zangcursus bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Daarnaast is er de mogelijkheid voor deelnemers om bij Jaime gitaarlessen te volgen. Ook als je een ander instrument bespeelt, nodigen we je van harte uit om dit mee te nemen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Na afloop van de workshop is je muzikale bewustzijn gegroeid en is je kennis van de Braziliaanse muziek toegenomen. We zullen geen enkele noot lezen, dus de zangweek is voor iedereen toegankelijk!

Creatieve vakantieweek zingen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

De docenten van deze zangvakantieweek


Vita Pagie en Jaime Nanoha zijn enkele jaren geleden allebei cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben zich gespecialiseerd in de Braziliaanse muziek. Samen vormen ze een duo dat deze muziek op virtuoze en gevoelvolle manier ten uitvoer brengt. Lees verder over Vita en Jaime op de pagina Docenten. 

Kunstzinnige vakantieweek zingen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

Zingen in de kerk van St Jean


Samen zullen we meerstemmige liederen zingen. Voor mensen die een grotere muzikale uitdaging aankunnen, hebben we speciaal repertoire.
Op een van de ochtenden zullen we zingen in de kerk van St Jean la Vêtre

Kunstzinnige cursusweek zingen bij Bleu et Vert in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

De afsluiting van je zangvakantie


Aan het eind van de week geven we een concertje waar ieder op zijn gemak aan mee kan doen. Voor wie wil, is er de uitdaging een solo te zingen. Je zult er versteld van staan wat je samen na een week ten gehore kunt brengen. Zo kun je je zangvakantie met een diep tevreden gevoel afsluiten.